Saturday, August 27, 2011

.mari reuse paper bags!.



balik kampung...oOoo...balik kampung!

jom kira ade berapa paper bags!


penuh dah keta...
perlu praktis kemas baik-baik
:)
silalah berhemah ketika travel.
pandu selamat, jiwa selamat.


reuse, reduce, recycle.
lipat, simpan elok-elok beg kertas,
boleh guna semula dengan pelbagai cara.
letak baju lembab nak jemur kat kampung.
letak baju raye nak basuh kat kampung.
letak buah tangan untuk mak abah.
letak buah tangan untuk family-in-law.
letak seterika pinjam bawa pegi pangkor.
letak tudung-tudung nak pakai raye.


contoh je ye, contoh.





senyum hilangkan mengantuk.


senarai kami untuk...
things to pack,
other stuff,
things to buy..
ade gak benda yang lupe ;/



masyitah & suhaizal mengucapkan

selamat hari raya aidilfitri
&
selamat menyambut kemerdekaan ke 54


have a safe journey
and
main bunga api je,
jangan gatai main mercun
or gatai buat mercun sendiri.

happy holidays, y'all...!

^____^




p/s: raye tahun ni lupe nak tukar duit eheh. sape dapat duit raye yang duit dia xde bau sedap dari bank, harap maap ye! bersyukur le kome, teman bagi gak kiranye ;p


p/p/s: dengan ini teman ingin memohon maaf kepada kome semua yang membaca, keluarga dan rakan-rakan atas segala kesilapan tutur kata, jelingan mata, gesture gesture dan semua yang sedar dan tidak sedar. kesilapan melanggar perintah Allah swt boleh teman minta maaf denganNya. dengan kome semua kene sebut satu-satu salah ape ye dak? meh contact kalau ade salah silap teman yang tidak disebut lantas belum diampunkan ye..


.

thank you for reading!

2 comments:

tarmizisim said...

...beg kertas ni ada 'pantang' nye dik...

- perlu tau ngagak berapa weight limit nye.. kok nanti koyak kat public, haruu

- jangan bawak benda lembab atau basah.. kok nanti bila diangkat, brg tu tertinggal kat lantai..

- kalo balik kg musim raya mcm ni, kene paratikan tak ada org lain yg sama design beg kertasnya.. kok nanti tertukar.. tu baru ye.. tak cukup lak cependenye... hehehe

syitah said...

hehe idak le basah smpai bocor tu abah..
kami je duk guna beg kertas ni. xcukup satu beg. belum ade baby lagi dah penuh keta heheh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...